Bert Vissers

Bert Vissers – Hedendaags Realistisch Kunstschilder

Ik ben geboren in 1958 en woonachtig in St. Geertruid . In 1996 ben ik gestart met schilderen. Na een jaar wilde ik mijn grenzen gaan verleggen en heb schilderlessen gevolgd bij Peter Dillen. De eerste jaren was ik zeer productief, maar door alle drukte heb ik het penseel vanaf 2002 laten liggen.
Eind 2014 heb ik het schilderen weer opgepakt. Bij toeval kwam in contact met Dirk Bal, een professioneel kunstschilder die net was verhuisd naar Eckelrade. Bij Dirk heb ik privé lessen gevolgd en hij heeft veel van zijn kennis en kunde aan mij overgebracht.

We leven in een wereld die steeds hectischer en vluchtiger wordt. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer verouderd. Voor stilstaan is geen tijd meer. We gunnen onszelf steeds minder tijd om te genieten van de mooie momenten. Deze mooie momenten zijn voor mij de bron van inspiratie geworden. Stilstaan bij alledaagse gebeurtenissen die geluksmomentjes oproepen, zoals een aanblik van een heerlijk ontbijt, een maaltijd in voorbereiding, de vormen en warme kleuren van fruit en groenten etc. 

 

Door deze vast te leggen in schilderijen, worden deze momenten elke keer opnieuw beleefd. Door het gebruik van eigentijdse materialen en composities met frisse kleuren zijn de schilderijen voor mij een mooie uiting van het hedendaagse realisme.

 

www.bertvissers.nl

Fotogalerij: Bert Vissers